Leren & ontwikkelen | Werken bij Sherpa
Leren & ontwikkelen

Leren & ontwikkelen

Bij Sherpa besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Door middel van trainingen, cursussen, workshops en opleidingen optimaliseren wij de kwaliteit van onze dienstverlening en spelen we in op nieuwe ontwikkelingen. Met name het leren in de praktijk speelt hierbij een grote rol: het geleerde direct toepassen, door die ervaring leer je het makkelijkst. Dit is onze visie op leren en ontwikkelen. Sherpa heeft meerdere keurmerken en is als leer-werkbedrijf gecertificeerd. Op dit moment volgen ruim 100 studenten praktijkonderwijs binnen onze organisatie.

Combinatie leren en werken
Bij Sherpa kun je een landelijk erkend mbo-diploma voor de gehandicaptenzorg halen. Je werkt en leert in de praktijk en volgt een vraag-praktijk gestuurde opleiding (bij Sherpa in Baarn) of een reguliere opleiding via het ROC Landstede in Harderwijk. Deze beroepsopleiding start in februari 2022. Je kunt nu al solliciteren want een half jaar voordat je met de opleiding start, kun je al bij Sherpa aan de slag als aspirant-leerling. Dan kom je goed beslagen ten ijs en is de instroom in de opleiding ook gemakkelijker. Juist voor mensen die al een andere opleiding hebben en zich willen omscholen, biedt Sherpa kansen doordat je binnen dit vraag-praktijk gestuurde onderwijs een kortere opleidingsduur kan hebben, die op maat gemaakt is voor jou.

De volgende opleidingen zijn mogelijk:

  • mbo Maatschappelijke Zorg: uitstroom profiel Begeleider Gehandicaptenzorg (ook mogelijk binnen het vraag-praktijk gestuurde onderwijs)
  • mbo Maatschappelijke Zorg: uitstroom profiel Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (ook mogelijk binnen het vraag-praktijk gestuurde onderwijs)
  • mbo Verzorgende Individuele Gezondheidszorg
  • mbo Verpleegkunde.

Hoe werkt dit in de praktijk?
Als student werk je minimaal 24 uur per week bij Sherpa, ook in onregelmatige diensten. Daarnaast heb je een leerplan en ontwikkel je jezelf naar het gewenste beroepsniveau. Tijdens je werk krijg je deskundige begeleiding van een collega die jouw werkbegeleider is. Je gaat gemiddeld één dag per week naar college, dit is op het terrein van Sherpa in Baarn. Je krijgt coaching van docenten van het ROC Landstede en van gastdocenten (vaak collega’s van Sherpa) uit jouw eigen dagelijkse praktijk. Voor werken bij Sherpa krijg je een passend start salaris, ook voor een deel van je lestijd. Daarnaast betaalt Sherpa de gehele opleiding, het schoolgeld en de boeken.

Wat breng jij dan mee?
Naast een voldoende gekwalificeerd basisdiploma (bijvoorbeeld VMBO, MAVO, Zorg en Welzijn diploma Helpende 2,  of een overgangsbewijs Havo 3 naar Havo 4) is het enige dat jij hoeft mee te brengen jouw wil en gedrevenheid om voor en met kwetsbare mensen te werken. Een forse portie humor, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en een laptop brengen je vanzelf verder naar een professionele beroepskracht. Je kunt als assistent-begeleider al beginnen met werken bij Sherpa voordat de opleiding begint. Zo kan je vast wennen en pak je je studie na een paar maanden op: zo kom je goed voorbereid op gang.  

Solliciteren doe je door je cv te mailen aan [email protected] of gebruik ons sollicitatieformulier.