Vacature Woonbegeleider EMB | Vechtstraat 6
Woonbegeleider EMB

Woonbegeleider EMB

Deze vacature is al ingevuld. Klik op 'Home' voor het actuele overzicht.

Wil je als woonbegeleider meer betekenen voor mensen met een dubbele beperking? Als woonbegeleider kun je bij Sherpa volop aan de slag. Spreekt daarnaast de afwisseling van werken op wonen en dagbesteding jou aan? Kom met ons in contact voor deze leuke baan.

Wat ga jij doen? 

Mensen met een beperking vinden het vaak moeilijk om duidelijk te maken wat ze willen. Het begrijpen van non-verbale signalen is dan belangrijk. Jij bent iemand die let op aanwijzingen in de lichaamstaal of geestelijke veranderingen. Je vertaalt de vastgestelde vraag en doelen van de cliënt naar de zorgvraag. Kleine veranderingen in het leven van de cliënt kunnen impact hebben, wat stress kan geven, het opbouwen van een vertrouwensband is daarom van groot belang. De ondersteuning ligt bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) zoals lichamelijke verzorging en ondersteuning bij de maaltijd tot het bedenken van activiteiten en kleine taakjes om structuur aan de dag te geven. Dit doe je met name op de woning, maar ook op de Dagbesteding. Samen met je collega’s creëer je een plezierige, veilige en betrouwbare omgeving waarin de bewoners worden ondersteund om het beste uit zichzelf te halen.

In het kort ben je (mede) verantwoordelijk voor:

 • Opzetten van individuele en/of groepsactiviteiten.
 • Verlenen van de dagelijkse handelingen en/of ondersteunende werkzaamheden.
 • Je wordt ook ingezet in de Dagbesteding. Je werkdag start dan in de woning om cliënten te begeleiden/verzorgen met het opstaan en het ontbijt. Rond 9.00 uur begint de werkdag op de Dagbesteding. Daarnaast word je in overleg ook in de weekenden ingezet.
Wat wij van jou verwachten 
 • Een mbo diploma vanaf niveau 3 richting VIG of Maatschappelijke zorg. Heb je niet de juiste diploma’s, maar wil je wel graag bij Sherpa aan de slag? Neem dan contact op met onze recruiter Latisha Schreurs via 06 – 29 63 34 70 of [email protected], zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.
 • Geduld hebben met het tempo waarin de cliënt leeft.
 • Het fijn vinden samen te werken en actief te zijn binnen het team.
 • In staat zijn om je in te leven in cliënten, hun complexe vragen en hun dagelijkse ervaringen.
Wat wij jou bieden 
 • Sherpa biedt een jaarcontract van 24-36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband als het van beide kanten klikt. Op basis van het contract werk je verschillende, over het algemeen, vaste dagen en tijden. Je hebt geen nachtdiensten.
 • Volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen middels scholing en coaching.
 • Salarisinschaling is als begeleider B, in FWG 35 (Max. € 3.294, - bij fulltime dienstverband) conform de cao Gehandicaptenzorg.
 • Standplaats is Baarn.

Arbeidsextra’s die wij bieden bovenop het in de vacature genoemde salaris:

 • Sherpa heeft een eigen online Leerplein waar je volop gratis kunt bijscholen voor competenties die bij jouw functie horen.
 • Ook kan je gratis gebruik maken van ondersteunende trainingen die worden aangeboden via 'GoodHabitz'.  
 • Er is een vakantietoeslag van 8,0% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Naast het wettelijk geregelde vakantieverlof (144 uur naar rato van je dienstverband) ontvang je een extra verlof budget (PBL-uren) van 57 uur (bij een fulltime werkweek).
 • Sherpa maakt ook gebruik van de faciliteiten via FiscFree: fiscale korting bij aanschaf van bijvoorbeeld een smartphone, laptop en/of elektrische fiets.
 • Kortingsvouchers voor Bol.com en Coolblue; korting op een sportabonnement, een fiscaal aantrekkelijk fietsplan, weekendjes weg, etc.