Vacature Adviseur Leren en Ontwikkelen | juniorfunctie en mediorfunctie | Leren & Ontwikkelen
Adviseur Leren en Ontwikkelen | juniorfunctie en mediorfunctie

Adviseur Leren en Ontwikkelen | juniorfunctie en mediorfunctie

Leren van en met elkaar, dat is onze visie op leren bij Sherpa. Nieuwe leeractiviteiten opbouwen en uitvoeren. Ben jij opleidingskundige en heb je ervaring met het ontwerpen van praktijkleren en leerprogramma’s?

Wij hebben ruimte voor twee Adviseurs Leren & Ontwikkelen. Een voor 24 uur en een voor 32 uur.

Kom met ons in contact en we vertellen je er alles over.

Sherpa is naast een zorgorganisatie, ook een erkend leerbedrijf. Je gaat deel uitmaken van een gemotiveerd en zelfstandig werkend team met een informele werksfeer. Het team L&O levert een bijdrage aan de professionalisering van de medewerkers Sherpa; wij ondersteunen het leren van en met elkaar. Wij ontwerpen leeractiviteiten die effectief en uitnodigend zijn, zowel qua vorm als inhoud. Het team L&O is onderdeel van HRM en werkt in Baarn, Zandheuvelweg 4. 

Wat ga jij doen? 

De adviseurs L&O werken aan aantrekkelijke leeroplossingen bij vragen van medewerkers. Sherpa is volop aan het innoveren en nieuwe plannen aan het maken om het praktijkleren een nieuw élan te geven. Hiervoor trekt Sherpa graag twee adviseurs  L&O aan die verbinden, zorgen voor draagvlak en resultaatgericht aan de slag gaan. En daarmee net even verder komen dan wat er al is bereikt.    

Als adviseur word je contactpersoon voor twee expertiseteams (zorggroepen) en ben je verantwoordelijk voor enkele projecten rondom leren en ontwikkelen. Je bent een herkenbaar aanspreekpunt, acteert buiten en boven de partijen (in de rol van projectleider of projectcoördinator), initieert, coördineert en past een projectmatige aanpak toe.

Concreet zijn de taken:

 • effectieve leertrajecten (interventies) ontwerpen voor complexe werksituaties. Je werkt multidisciplinair samen met medewerkers, managers en inhoudelijk experts, op individueel, team en organisatieniveau.
 • Als contactpersoon van een expertiseteam ben je medeverantwoordelijk voor de doorontwikkeling van alle onderdelen van het leerprogramma van het expertiseteam waaraan je wordt verbonden. Samen met jou bepalen wij, o.b.v. jouw ervaring, interesse en portfolio, aan welke expertiseteams je wordt verbonden.
 • Daarnaast zijn er nog enkele overstijgende projecten waarvoor je aanspreekpunt kunt worden. Onder andere Ethiek en Praktijkleren.
 • Evalueren en  innoveren van leerprogramma’s en leeractiviteiten. 
Wat wij van jou verwachten 
 • een afgeronde hbo opleiding richting Opleidingskunde/Learning & Development;
 • op de functie afgestemde werkervaring in een opleidingsomgeving. Afhankelijk van jouw ervaring kijken we wat jij wilt en hoe wij bij elkaar passen;
 • ervaring hebben met het (projectmatig) ontwerpen van werkplekleren voor professionals is een harde eis;
 • qua persoonlijkheid breng je een analytische blik mee en weet je mensen in beweging te krijgen met jouw aanpak.
Wat wij jou bieden 
 • Sherpa biedt een jaarcontract van 24 of 32  uur per week. Werkdagen zijn in overleg. Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen in jouw adviseursrol of als je al enige ervaring hebt, een verdieping in je professionaliteit aan te brengen.
 • Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een jaarcontract geboden. Als de samenwerking goed verloopt, hopen we dat je de komende jaren in deze functie wilt werken.
 • Salarisinschaling is voor de Adviseur Leren en ontwikkelen in functiegroep 50 en maximaal € 3.894,- (bij een fulltime 36-urig dienstverband) en conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De standplaats is Baarn.

Arbeidsextra’s die wij bieden bovenop het in de vacature genoemde salaris:

 • De cao Gehandicaptenzorg kent een fulltime werkweek van 36 uur.
 • Sherpa heeft een eigen online Leerplein waar je volop gratis kunt bijscholen voor competenties die bij jouw functie horen.
 • Ook kan je buiten werktijd, gratis gebruik maken van ondersteunende trainingen die worden aangeboden via 'Good Habitz'.  
 • Er is een vakantietoeslag van 8,0% en een eindejaarsuitkering.  
 • Naast het wettelijk geregelde vakantieverlof (144 uur naar rato van je dienstverband) ontvang je een eigen extra verlof budget (PBL-uren) van 57 uur (bij een fulltime werkweek).
 • Sherpa maakt ook gebruik van de faciliteiten via FiscFree:  fiscale korting bij aanschaf van een smartphone en/of laptop.
 • kortingsvouchers voor Bol.com en Coolblue; korting op een sportabonnement, een fiscaal aantrekkelijk fietsplan, weekendjes weg etc
Solliciteren 
Ben jij op zoek naar een fijne leeromgeving waarin je je voluit kunt manifesteren? Wacht dan niet langer met solliciteren en stuur je CV en korte motivatie naar [email protected]. Voor meer informatie kun je van maandag tot en met donderdag contact opnemen met Marieke Linnebank, Teamleider Leren en Ontwikkelen, via 06-8300 1418. Je kunt reageren tot en met zondag 4 december 2022. Geef duidelijk aan voor hoeveel uur jij beschikbaar bent en of je een juniorfunctie wilt of al meer ervaren bent. De procedure: Past het cv goed dan nemen we direct contact met je op en komen met een voorstel voor een sollicitatiegesprek. Reageer dus direct als je geïnteresseerd bent. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksronden en een aanvullende online talententest na de eerste ronde. De mogelijkheid bestaat om een dagdeel in het team mee te lopen en incidenteel vragen wij voor indiensttreding referenties op. Wij streven naar een indiensttreding per 1 februari 2023.