Vacature GZ-Psycholoog in opleiding | PIOG | Expertisecentrum
GZ-Psycholoog in opleiding | PIOG

GZ-Psycholoog in opleiding | PIOG

Deze vacature is al ingevuld. Klik op 'Home' voor het actuele overzicht.

Werken en leren in de volle breedte van het gedragskundig vak. Wil jij jezelf ontwikkelen naar een GZ-psycholoog en werken op het snijvlak van verstandelijk gehandicaptenzorg en psychiatrie?  
Sherpa biedt samen met GGZ-centraal een unieke opleidingsplek voor een GZ-psycholoog. Kom met ons in contact als je deel wilt uitmaken van een team met expertise en enthousiasme!

Wat ga jij doen? 

In een uniek opleidingstraject ontwikkel jij jezelf naar een GZ-psycholoog, die werkzaamheden verricht op het snijvlak van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en GGZ. Je gaat aan de slag met diverse zorggroepen en problematieken. Dit betekent dat je gedurende de opleiding bij zowel Sherpa als GGZ Centraal werkzaam bent. Per januari 2022 start de opleiding,  waarbij ervaring opgedaan wordt met mensen met een verstandelijke en soms lichamelijke beperking en met psychiatrische problematiek al dan niet gecombineerd met een licht verstandelijke beperking.

Het traject ziet er als volgt uit:  binnen het multidisciplinaire Expertisecentrum van Sherpa maak je deel uit van het team van Gedragskundigen dat alle locaties en activiteiten van Sherpa ondersteunt met behandeling en diagnostiek.

Bij GGZ Centraal Fornhese, polikliniek te Hilversum, werk je in de polikliniek waar diagnostiek en behandeling plaatsvindt voor kinderen en jongeren. Naast individuele therapie en systeembehandeling is een ruim aanbod van groepsbehandeling. Bovendien zijn er mogelijkheden voor deeltijdbehandeling.

Als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij Sherpa zul je ervaring opdoen in diagnostiek en behandeling van cliënten met uiteenlopende leeftijden en problematieken. Belangrijk onderdeel daarvan is het doen van intakes, klinische observaties, hetero-/ontwikkelingsanamneses en psychologische onderzoeken. Ook individuele behandelingen zullen onderdeel zijn van jouw werk. Daarnaast doe je ervaring op met het vormgeven van mediërende behandelingen, bijvoorbeeld op een woongroep of via gezinsbegeleiding bij families thuis. Daarbij trek je samen op met het begeleidingsteam dat is verbonden aan een gezin, een woongroep of dagbestedingslocatie. Waar nodig werk je samen met een multidisciplinair team.

Bij Fornhese werk je in een multidisciplinair behandelteam binnen diverse behandelprogramma's, zowel individueel als in een groep. Ook kan je hier vaardigheden binnen psychologisch onderzoek verder ontwikkelen. Met collega's draag je eraan bij om de cliëntenpopulatie van kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en hun gezinnen verder te helpen.
Gedurende het hele opleidingstraject ontvang je onder verantwoordelijkheid van ervaren en bevlogen praktijkopleiders, werkbegeleiding en supervisie. 

Wat wij van jou verwachten 

Het belangrijkst is jouw affiniteit met de gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg.  Eigenschappen als doorzettingsvermogen, intellectuele nieuwsgierigheid, analytisch inzicht en zelfreflectie helpen jou het beste uit jezelf te halen.
In jouw cv vinden wij terug: 

 • relevante werkervaring als gedragswetenschapper,  psycholoog, orthopedagoog  of gezondheidswetenschapper;
 • aantoonbare ervaring met het doen van zowel (test)diagnostisch onderzoek (intelligentie-, neuropsychologisch- en sociaal emotioneel onderzoek), plus de uitleg van diagnostisch onderzoek;
 • ervaring op het gebied van behandeling en begeleiding;
 • in het bezit zijn van een geldige LOGO-verklaring, afgegeven door een bevoegde instelling zoals het RCSW.  Dit is een harde eis; een bewijs van aanvraag van een LOGO verklaring is niet voldoende;
 • een beschikbaarheid van minimaal 32 tot 36 uur per week;
 • ook psychologen en orthopedagogen die kortgeleden zijn afgestudeerd zijn welkom om te solliciteren.
Wat wij jou bieden 
 • Een uniek opleidingstraject van twee jaar.
 • Een contract voor minimaal 32 uur per week voor de duur van twee jaar: 01-01-2022 t/m 31-12-2023.
 • Een salaris van min. € 3.189,- en max. € 4.652,- (FWG 60) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Sherpa vergoedt 100% van de opleidingskosten (cursorisch onderwijs). Dit is exclusief literatuur. Daarnaast vindt een deel van het cursorisch onderwijs binnen werktijd plaats.
 • Er is de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, pensioenvoorziening, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%.