Vacature Teamleider HR-Servicedesk | Zandheuvelweg 4
Teamleider HR-Servicedesk

Teamleider HR-Servicedesk

Deze vacature is al ingevuld. Klik op 'Home' voor het actuele overzicht.

Heb je ervaring met het inrichten van een HR Servicedesk? Heb je ook leidinggevende ervaring en talent om anderen te motiveren? Kom dan met ons in contact voor meer informatie. 

Sherpa ondersteunt mensen met een beperking op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Binnen het team Human Resource werken collega’s die gedreven zijn en van meerwaarde willen zijn voor een goede dienstverlening aan medewerkers. Sherpa is volop aan het innoveren en nieuwe plannen aan het maken om de kwaliteit van dienstverlening te laten groeien. 

Het team ‘HR Administratie’ is verantwoordelijk voor de administratieve processen van instroom tot en met de uitstroom van medewerkers (ruim 1500 medewerkers). Naast de signalerende en uitvoerende taken bestaan de werkzaamheden ook uit beleidsvoorbereidende taken en projectmatige inrichting van relevante acties. Met jouw team sta je klaar om vragen van medewerkers en leidinggevenden te beantwoorden over arbeidsvoorwaarden, CAO,  mutaties etc. 

Onder jouw leiding is het team in de toekomst een klantgerichte Servicedesk: maximaal digitaal ondersteund, gericht op het snel en adequaat beantwoorden van vragen,  het geven van informatie en het verwerken van mutaties. Wij zien graag een teamleider die deze transitie naar een volwaardige HR Servicedesk gaat realiseren. Wat je daarvoor meebrengt zijn inhoudelijke kennis, ervaring en een projectmatige aanpak. Iemand met een kritische blik naar de toekomst en een verfrissende aanpak.

Wat ga jij doen? 

In deze uitdagende, verder te ontwikkelen functie ben jij verantwoordelijk voor het opzetten van de HR-Servicedesk. Dit houdt in dat jij je team, bestaande uit 3 collega’s, meeneemt in het proces van verandering. Je draagt zorg voor goed ingerichte HR-systemen en introduceert een nieuwe werkwijze (click-call-face) die efficiënt werkt en gericht is op een kwalitatief goede HR-service aan de interne klanten. In deze rol ben je onder andere verantwoordelijk voor:

 • sturing geven aan het team HR-Services waarbij klantvriendelijkheid, productiviteit en kwaliteit belangrijke graadmeters zijn;
 • optreden als teamleider en je collega’s meenemen in de transformatie naar de nieuwe werksituatie;
 • opzetten van een gedigitaliseerd zelfservice systeem (ESS/MSS volgens een click-call-face methode). 
 • werkprocessen stroomlijnen, optimaliseren van procesautomatisering;
 • eindverantwoordelijk zijn voor alle HR-transacties gerelateerd aan de HR-cyclus van in-, door- en uitstroom in nauwe samenwerking met het team Salarisadministratie;
 • adviseren op gebied van HR-beleidszaken, projecten op HR-gebied initiëren en coördineren; deelname aan HR projecten; 
 • informeren en adviseren over toepassing van wet- en regelgeving, arbeidsrechtelijke zaken, arbeidsvoorwaarden, rechtspositie en HR-processen en procedures; 
 • een kraakheldere communicatie voeren over CAO, arbeidsvoorwaarden, regelingen en procedures naar leidinggevenden en medewerkers.
Wat wij van jou verwachten 
 • een afgeronde hbo opleiding Human Resources of aansluitende opleiding; 
 • minimaal 3-5 jaar werkervaring in een leidinggevende positie binnen een HR-service verlenend team; 
 • ruime ervaring hebben in het projectmatig opzetten en operationaliseren van gestroomlijnde en gedigitaliseerde processen;
 • uitstekende en accurate kennis van wet- en regelgeving en rechtspositie; 
 • door een open en toegankelijke houding mensen mee weten te krijgen in verandering. 
Wat wij jou bieden 

Sherpa is een organisatie gericht op vernieuwing. Binnen deze functie krijg je volop de gelegenheid de functie nieuw élan te geven. Sherpa biedt een jaarcontract van 36 uur per week met zicht op een vast dienstverband als het van beide kanten klikt.

Het salaris is ingeschaald in functiegroep 60 (max. € 4.652, = bij een 36-urige werkweek) conform de cao Gehandicaptenzorg. De standplaats is Baarn. 

Sherpa kent een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, bovenop wettelijke vakantie-uren 57 extra levensfase-uren, meerkeuze arbeidsvoorwaarden voor aankoop van producten met belastingvoordeel zoals een fiets, fitness-abonnement, laptop, mobiele telefoon, Bol.com en Coolblue cadeaubonnen.