Vacature Begeleider| complex gedrag verstaan | Witte Kruislaan
Begeleider| complex gedrag verstaan

Begeleider| complex gedrag verstaan

De ondersteuning aan mensen met complex of moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) vraagt om een sfeer waarin iemand zich welkom weet, gesteund voelt, met respect bejegend wordt en waarin iemand zich uniek voelt. Ben jij een ervaren en betrouwbare begeleider die graag de verbinding aangaat en gedrag kan verklaren en vertalen naar eigen regie? Neem dan contact op en maak kennis met de unieke aanpak van Sherpa!

Wat ga jij doen? 

Het werken met cliënten met MVG is voor jou bekend terrein. Met jouw kennis en expertise weet je cliënten te benaderen, ook als dat soms moeilijk is. De hulpvragen van de cliënten variëren van ondersteuning in het aantrekken van steunkousen tot het samen opstellen van een spaarplan. Van (liefdes) relatie bemiddeling tot het samen werken aan een lasproject, kamer schoonmaken tot hand in hand begeleiding tijdens de dagelijkse huishoudelijke klussen.

Er wordt gewerkt vanuit een zorgprogramma. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van ondersteuningsplannen en de praktische uitvoering en coördinatie via het werkplan. Dit doe je samen met collega’s uit andere disciplines waaronder gedragsdeskundigen. Met collega’s vorm je een stabiel team waarin betrouwbaarheid en openheid naar elkaar de kern van jullie samenwerking zijn. Sherpa biedt een leergang voor het zorgprogramma MVG en je kunt een beroep doen op de expertise van collega’s.

Wat wij van jou verwachten 
 • diploma Persoonlijk Begeleider - niveau 4 of vergelijkbaar
 • werkervaring in het ondersteunen van cliënten in complexe ondersteuningssituaties;
 • bekend zijn met mechanismen van agressie en spanningsopbouw en veranderingen hierin goed signaleren;
 • methodisch en cyclisch kunnen werken en goed kunnen schakelen tussen verschillende begeleidingsstijlen;
 • denken in mogelijkheden en oplossingen, in voor een geintje, maar ook duidelijk de afgesproken grenzen uitdragen;
 • flexibiliteit en bereid in wisselende diensten, weekenden en feestdagen te werken.
Wat wij jou bieden 

Sherpa biedt een jaarcontract van 32 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband als het van beide kanten klikt. Je kunt ook reageren als je 24-28 uur wilt werken. Salarisinschaling is als begeleider C en in FWG 40 (max. € 3.154, - bij fulltime) conform de cao Gehandicaptenzorg.

Arbeidsextra’s die wij bieden bovenop het in de vacature genoemde salaris:

 • De cao Gehandicaptenzorg kent een fulltime werkweek van 36 uur.
 • Sherpa heeft een eigen online Leerplein waar je volop gratis kunt bijscholen voor competenties die bij jouw functie horen.
 • Ook kan je buiten werktijd, gratis gebruik maken van ondersteunende trainingen die worden aangeboden via 'GoodHabitz'.  
 • Er is een vakantietoeslag van 8,0% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.  
 • Naast het wettelijk geregelde vakantieverlof (144 uur naar rato van je dienstverband) ontvang je een eigen extra verlof budget (PBL-uren) van 57 uur (bij een fulltime werkweek).
 • Sherpa maakt ook gebruik van de faciliteiten via FiscFree: fiscale korting bij aanschaf van een smartphone en/of laptop.
 • kortingsvouchers voor Bol.com en Coolblue; korting op een sportabonnement, een fiscaal aantrekkelijk fietsplan, weekendjes weg etc.
 • Sherpa organiseert ieder jaar een populair en sfeervol Kerstpakkettenfeest waarbij je van harte welkom bent!
Solliciteren 
Ben jij op zoek naar een prachtbaan waarin je veel kunt leren? Wacht dan niet langer met solliciteren en stuur je CV naar [email protected]. Solliciteer direct en bij een passend cv bellen we je voor het maken van een afspraak.