Vacature MDFT Therapeut | Ambulante begeleiding

MDFT Therapeut

Deze vacature is al ingevuld. Klik op 'Home' voor het actuele overzicht.

Jongeren en hun gezinnen weer perspectief bieden of hun problematiek laten afnemen. Als MDFT therapeut werken in een multidisciplinaire setting en echt stappen zetten. Is dit jou op het lijf geschreven? Kom met ons in contact voor deze zeer boeiende functie.

MDFT is een succesvol evidence-based behandelprogramma voor jongeren en hun gezinnen tussen 12 en 23 jaar met probleemgedrag.

Sherpa heeft een MDFT team van 3 therapeuten en een supervisor om deze vorm van therapie te kunnen aanbieden. De functie van MDFT therapeut kenmerkt zich door het toepassen van een beproefde set van interventies passend binnen de MDFT methodiek, afgestemd op de specifieke vragen van gezinnen met complexe meervoudige problematiek. De focus van MDFT ligt op het verbeteren van de onderlinge band tussen ouder(s) en jongere. Tot MDFT hoort ook casemanagement en bemoeizorg.

Wat ga jij doen? 

De MDFT therapeut werkt in een team en wordt inhoudelijk gesuperviseerd door een aan het team verbonden MDFT-supervisor. Veel jongeren en ouders zijn aan het begin niet of nauwelijks gemotiveerd om te veranderen. MDFT vergroot die motivatie door het erkennen van stress en wanhoop en door het creëren van positieve verwachtingen
Gewerkt wordt met het principe van meervoudige partijdigheid (therapeutische alliantie met de jongere; idem met de ouders, het gezin; idem met systemen buiten het gezin)
Inzet is het gelijktijdig bereiken van verbetering op verschillende fronten (= in de diverse domeinen)
 
Het doel van de functie is het toepassen van MDFT bij jongeren en hun ouder(s). Om probleemgedrag van de jongere van diverse aard zoals delinquentie en verslavingsproblematiek, te laten verdwijnen of afnemen en de persoonlijke ontwikkeling weer verder gaat. De MDFT therapeut werkt op vier verschillende domeinen (jongere, ouder(s), gezin, omgeving) en treedt proactief naar buiten. De therapeut neemt actief deel aan samenwerkingsoverleg.

Wat wij van jou verwachten 

We zoeken versterking omdat er steeds meer vraag naar deze familietherapie komt. De voorkeur gaat uit naar een collega die gecertificeerd is als MDFT therapeut, maar ook wanneer je bereid bent om een opleiding te volgen word je uitgenodigd om te solliciteren. Verder vragen wij:
                       

  • een diploma vanaf hbo niveau zoals Social Work/SPH, MWD of vergelijkbaar
  • meer dan 10 jaar hulpverlenerservaring in het werken met mensen/jongeren met (ernstige) gedragsproblemen of sociaal emotionele problemen;
  • ervaring in het werken met een systeemgerichte benadering;
  • een rijbewijs en auto (reiskosten worden vergoed);
  • bereid zijn om buiten kantoortijden te werken.

 

 
De persoonlijkheid van de nieuwe collega kenmerkt zich door initiatief kunnen nemen, niet bang zijn om stil te staan bij emoties, een praktische houding plus aanpak hebben en optimistisch ingesteld zijn.

Wat wij jou bieden 

Sherpa biedt een contract voor 28 uur per week met uitzicht op een vast contract als het van beide kanten klikt. Het salaris is ingeschaald conform de CAO Gehandicaptenzorg en FWG 55 is van toepassing: een maximaal bruto salaris van E 3.948,= bij een fulltime dienstverband.

Kijk voor ons aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket onder het tabje 'Ons Aanbod' op werkenbijsherpa.nl