Gonnie en Hannie | Werken bij Sherpa

Gonnie en Hannie

“Ik wil echt iets betekenen, echt mensen helpen. Ik was er ook wel klaar mee om de hele dag op een stoel te zitten.”

Dit zijn Gonnie en Hannie. Gonnie werkt als begeleider op de Diezelaan 7 in Woonwijk Eemeroord in Baarn. Daar werkt ze met senioren met een beperking, zoals Hannie. Gonnie maakte de carrièreswitch van directiesecretaresse naar begeleider. Nu werkt en leert ze tegelijkertijd; sinds maart 2022 volgt ze de certificaatroute.

Ben je blij met je overstap naar Sherpa en de zorg voor mensen met een beperking?

“Na de eerste keer meelopen wist ik niet goed wat ik ervan moest vinden. Alles was zo nieuw voor me en maakte zoveel indruk! Ik schrok een beetje van hoe beperkt sommige cliënten zijn. Het moest echt even landen allemaal.

Na een tweede meeloopmoment had ik een veel beter beeld. Ik heb daarna vertrouwd op mijn intuïtie en zo de keus gemaakt om over te stappen. Toen ik het besluit eenmaal had genomen, was ik heel opgelucht! Ik heb het erg naar mijn zin!”

Waarom heb je deze carrièreswitch gemaakt?

“Ik heb de afgelopen 23 jaar als directiesecretaresse gewerkt bij hetzelfde bedrijf. De laatste jaren was ik wel zoekende om iets in de zorg of welzijn te gaan doen. Een jaar of drie geleden begon het echt te kriebelen. Eén van mijn kinderen heeft sinds een aantal jaren veel te maken met zorg en hulpverlening. Mede daardoor voelde ik het contrast tussen mijn vorige baan in het bedrijfsleven en waar ik zelf mee bezig zou willen zijn. Namelijk: echt iets betekenen, echt mensen helpen. Bovendien was ik er ook wel klaar mee om de hele dag op een stoel te moeten zitten.

Anderhalf jaar geleden heb ik echt actie ondernomen. Ik heb toen ook met andere organisaties contact gehad, maar daar moest ik dan best lang naar school voor een leerlingensalaris. Omdat ik in mijn eentje de hypotheek moet betalen, is dat voor mij niet haalbaar. Vorige zomer dacht ik: ik ga het nog een laatste keer proberen, anders stopt het hier. En toen kwam ik op de website van Sherpa terecht en zag daar de mogelijkheid om in 1 jaar vakbekwaam begeleider te worden met een passend salaris.”

Heb je weleens getwijfeld over je overstap?

“Nadat ik het besluit had genomen om aan de slag te gaan als zij-instromer bij Sherpa heb ik niet meer getwijfeld. Natuurlijk was het enorm wennen de eerste weken. Ik werk met senioren met een beperking. Niet alle cliënten kunnen communiceren, het werken met de tillift was spannend, de cliënten zijn heel verschillend en sommigen hebben veel medicatie nodig. Veel verantwoordelijkheid dus.

Het belangrijkste was om de mensen met hun beperkingen en wensen te leren kennen. Daardoor kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen bij de verzorging en begeleiding. De cliënten merken dit en het voelt goed dat zij ook steeds meer vertrouwen in mij krijgen.”

Waar word jij nou gelukkig van in je werk bij Sherpa?

“Ik vind het mooi om te zien dat cliënten ondanks hun beperkingen kunnen genieten. Blij worden van iets kleins, bijvoorbeeld gezelligheid tijdens het eten, lekker douchen en mooi verzorgd voor de dag komen, een sigaartje roken of muziek van vroeger luisteren.

Ik ben blij dat ik een vast gezicht begin te worden voor de cliënten en dat ze blij zijn dat ik er ben of mijn naam hebben onthouden.

En onregelmatig werken heeft ook zo z’n voordelen. Ik had altijd een vaste structuur. Vier dagen overdag werken en dan op mijn vrije dag het huis poetsen. Als ik nu om half 3 begin ’s middags, lijkt het in de ochtend net of ik een vrije dag heb. Ik sport graag buiten en dat is nu makkelijker in te plannen.”

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die ook een carrièreswitch overwegen?

“Als je het idee hebt dat je dit wilt, ga dan op onderzoek uit bij Sherpa! Er is hier veel mogelijk, je voelt je enorm welkom én je gaat werk doen wat er echt toe doet!”

Is zo’n leerwerktraject misschien ook iets voor jou?

Neem dan vooral contact op met recruiter Paulien. Je kunt haar bellen of whatsappen via: 06 – 831 600 24.

Paulien is beschikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Liever een e-mail sturen? Dat kan natuurlijk ook: [email protected]. Je hoort snel van ons!