Diplomaroute | Werken bij Sherpa
Diplomaroute

Diplomaroute

Ook zonder zorgdiploma kun je gelijk als begeleider aan de slag bij Sherpa! Dat doe je door werken en leren te combineren in de diplomaroute. Dit is een uniek leertraject waarbij je in 2 tot 3 jaar een MBO-diploma als begeleider (niveau 3) of persoonlijk begeleider (niveau 4) haalt. Je volgt de eigen beroepsopleiding van Sherpa.

Meer over de diplomaroute

In de diplomaroute combineer je werken en leren.

De instroommogelijkheden van de beroepsopleiding van Sherpa zijn variabel. Voorafgaand aan de start van je studie, werk je op een van onze locaties als aspirant-leerling, natuurlijk met salaris.

Je besteedt 1 dag per week aan je opleiding. Je bepaalt zelf je route, zodat je opleiding perfect aansluit bij waar jij als leerling in de gehandicaptenzorg tegenaan loopt.

Afhankelijk van jouw tempo en niveau duurt de opleiding gemiddeld 2 tot 3 jaar. Dan heb je een MBO-diploma begeleider (niveau 3) of persoonlijk begeleider (niveau 4) op zak.

Voor wie?

Eigenaar van een bloemenzaak, horecamedewerker of douanier. De leerlingen die de diplomaroute volgen hebben heel verschillende achtergronden en leeftijden.

Wat deze mensen gemeen hebben, is hart voor de gehandicaptenzorg, de wil om zinvol werk te verrichten en om daarvoor kennis en vaardigheden te vergaren.

Dus: wil jij graag binnen 3 jaar een zorgdiploma halen door een dag in de week de beroepsopleiding van Sherpa te volgen, dan zou de diplomaroute wel eens iets voor jou kunnen zijn.

Wat krijg je van Sherpa?

Gratis opleidingsprogramma, met eigen regie

Sherpa betaalt je opleiding, schoolgeld en boeken. Daarnaast mag je rekenen op een leerplan, een werkbegeleider en coaching van (gast)docenten. Doordat jij zelf je route bepaalt, sluit je opleiding goed aan bij waar jij in de dagelijkse praktijk tegenaan loopt.

Een dag per week schuif je aan in de schoolbanken. Dit is op de hoofdlocatie van Sherpa in Baarn.

Studeren doe je naast je werk als leerling-begeleider op een van de locaties van Sherpa. Voor een deel van die studie-uren word je betaald.

Een goed salaris

Recent is het salaris voor leerlingen van de diplomaroute aangepast van schaal 25 naar schaal 30. Dat betekent dat je tijdens je opleiding een salaris krijgt van maximaal € 3.067,- bruto bij een fulltime werkweek van 36 uur.

Een baan als leerling-begeleider

We bieden je gelijk zinvol werk aan op een van de locaties van Sherpa voor minimaal 24 uur per week.

Instromen als aspirant-leerling

De instroommogelijkheden van de beroepsopleiding van Sherpa zijn variabel. Voorafgaand aan de start van je studie start je al met werken op een van onze locaties aan de slag als aspirant-leerling.

TMA

Voordat je start met de diplomaroute, nemen we een TMA bij je af. Met deze Talent- en Motivatie Analyse brengen we, wetenschappelijk onderbouwd, je talenten en competenties in kaart. Samen met jouw CV, dromen en wensen geeft dit richting aan de juiste plek voor jou bij Sherpa.

Vragen?

Neem dan vooral contact op met recruiter Paulien. Je kunt haar bellen of whatsappen via: 06 - 8316 0024.

Paulien is beschikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Liever een e-mail sturen? Dat kan natuurlijk ook: [email protected]. Je hoort snel van ons!