Certificaatroute | Werken bij Sherpa
Certificaatroute

Certificaatroute

Ook zonder zorgdiploma kun je gelijk als begeleider aan de slag bij Sherpa! Dat doe je door leren en werken te combineren in de certificaatroute. Dit is een bijzonder, verkort leertraject op maat waarbij je in 1 jaar wordt opgeleid tot vakbekwaam begeleider.

Meer over de certificaatroute

In de certificaatroute combineer je leren en werken.

Je gaat direct, betaald aan de slag als begeleider op een van de locaties van Sherpa.

Daarnaast volg je een intensief leerprogramma op maat. Je leert in 1 jaar wat je nodig hebt om op jouw werkplek vakbekwaam begeleider te zijn. Dat doe je door het behalen van landelijk erkende MBO- of branchecertificaten. Bijvoorbeeld op het gebied van: verpleegtechnisch handelen, kwaliteitszorg en hoe je individuele zorg geeft aan de cliënten op jouw locatie.

Je persoonlijke leerroute krijgt vorm in samenspraak met de leerspecialist van Sherpa. Daarbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met je werk- en levenservaring en eerder behaalde diploma’s. Wat je al kunt, hoef je tenslotte niet meer te leren! En, mooi meegenomen: de verplichte MBO-vakken Nederlands, Engels en rekenen hoef je zeker niet (opnieuw) te doen.

Voor wie?

Directiesecretaresse, psycholoog, kapper, makelaar, fotograaf of bakker. De begeleiders in opleiding die nu de certificaatroute volgen, komen uit heel verschillende vakgebieden.

Wat deze mensen gemeen hebben, is een hart voor de zorg, gecombineerd met werk- en levenservaring, een stevige persoonlijkheid en eerder behaald diploma op minimaal MBO 2 niveau. En dat ze bereid zijn een pittig leertraject te volgen om in korte tijd vakbekwaam begeleider te worden.

Dus: staat het halen van een MBO-diploma niet meer op je verlanglijst, maar wil je graag snel worden ingewerkt en opgeleid, dan zou de certificaatroute voor jou de oplossing kunnen zijn.

Wat krijg je van Sherpa?

Gratis praktijkleerprogramma

We bieden je een, door Sherpa betaalde, persoonlijke en intensieve leerroute van 1 jaar, waar je zelf de regie over hebt.

Je leert via zelfstudie, e-learning, literatuurstudie, oefenopdrachten, coaching, intervisie en deelname aan lesactiviteiten. Gemiddeld heb je 1 lesdag in de 2 weken.

Studeren doe je naast je werk als begeleider op een van de locaties van Sherpa. De studiebelasting is tussen de 10 en 12 uur per week. Sherpa vergoed ook nog een deel van de studie-uren.

Direct een salaris als begeleider

Je kunt de certificaatroute volgen om begeleider (B) te worden. Je krijgt dan tijdens je leerwerktraject salaris in de schaal onder die van de functie waar je voor studeert: maximaal € 2.978,- (schaal 30).

Ga je voor persoonlijk begeleider (C), dan mag je rekenen op maximaal € 3.198,- (schaal 35). En is coördinerend begeleider (D) je doel? Dan is het salaris maximaal € 3.432,- (schaal 40). *

* Alle genoemde bedragen zijn voor een fulltime werkweek (36 uur).

Een baan voor 24-32 uur per week

We bieden je gelijk zinvol werk aan op een van de locaties van Sherpa voor 24-32 uur per week. Kijk vooral ook eens bij onze vacatures; veel daarvan staan open voor nieuwe medewerkers die starten met de certificaatroute.

Goede begeleiding

Tijdens je leerwerktraject mag je rekenen op de aandacht van een werkbegeleider, een leercoach en een leerspecialist. Beiden hebben wekelijks een uur de tijd om jou te begeleiden.

TMA

Voordat je start met de certificaatroute, nemen we een TMA bij je af. Met deze Talent- en Motivatie Analyse brengen we, wetenschappelijk onderbouwd, je talenten en competenties in kaart. Samen met jouw CV, dromen en wensen geeft dit richting aan de juiste plek voor jou bij Sherpa.

Vragen?

Neem dan vooral contact op met recruiter Paulien. Je kunt haar bellen of whatsappen via: 06 - 8316 0024.

Paulien is beschikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Liever een e-mail sturen? Dat kan natuurlijk ook: [email protected]. Je hoort snel van ons!