Carriereswitchen | Werken bij Sherpa
Carriereswitchen

Carriereswitchen

Bij Sherpa besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Door middel van trainingen, cursussen, workshops en opleidingen optimaliseren wij de kwaliteit van onze dienstverlening en spelen we in op nieuwe ontwikkelingen. Vooral het leren in de praktijk speelt hierbij een grote rol: het geleerde direct toepassen vanuit jouw behoefte en wat je meemaakt in de praktijk: door die ervaring leer je het makkelijkst. Dit is onze visie op leren en ontwikkelen. Sherpa heeft meerdere keurmerken en is als leer-werkbedrijf gecertificeerd. Op dit moment volgen ruim 115 studenten praktijkonderwijs binnen onze organisatie.

Carrièreswitchen met Sherpa - ook zonder zorgdiploma is er veel mogelijk!
Bij Sherpa kun je een landelijk erkend mbo-diploma voor de gehandicaptenzorg halen. Je werkt en leert in de praktijk en volgt een praktijk gestuurde opleiding (bij Sherpa in Baarn) of een reguliere opleiding via het ROC Landstede in Harderwijk. Deze beroepsopleiding start in september 2022. Je kunt nu al solliciteren want een half jaar voordat je met de opleiding start, kun je al bij Sherpa aan de slag als aspirant-leerling. Dan kom je goed beslagen ten ijs en is de instroom in de opleiding ook gemakkelijker. Juist voor mensen die al een andere opleiding hebben en zich willen omscholen, biedt Sherpa kansen doordat je binnen dit vraag-praktijk gestuurde onderwijs een kortere opleidingsduur kan hebben, die op maat gemaakt is voor jou.

Ook kun je jouw carrière een switch geven en het roer helemaal omgooien. Dat doe je door een diploma vanaf niveau 3 mee te brengen en een flinke dosis motivatie en leergierigheid. Dan maken we een op maat opleidingsadvies voor jou en kun je in een jaar een vakbekwaamheid halen. Bel gerust om te vragen naar de mogelijkheden! 

De volgende opleidingen zijn mogelijk:

  • mbo Maatschappelijke Zorg: uitstroom profiel Begeleider Gehandicaptenzorg (praktijk gestuurd onderwijs)
  • mbo Maatschappelijke Zorg: uitstroom profiel Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (met een certificeringsroute binnen 1 jaar of de hele opleiding in 3 jaar)
  • mbo Verzorgende Individuele Gezondheidszorg
  • mbo Verpleegkunde.

Hoe werkt dit in de praktijk?
Als student werk je minimaal 24 uur per week bij Sherpa, ook in onregelmatige diensten. Daarnaast heb je een leerplan en ontwikkel je jezelf naar het gewenste beroepsniveau. Tijdens je werk krijg je deskundige begeleiding van een collega die jouw werkbegeleider is. Je gaat gemiddeld één dag per week naar college, dit is op het terrein van Sherpa in Baarn. Je krijgt coaching van docenten van het ROC Landstede en van gastdocenten (vaak collega’s van Sherpa) uit jouw eigen dagelijkse praktijk. Voor werken bij Sherpa krijg je een passend start salaris, ook voor een deel van je lestijd. Daarnaast betaalt Sherpa de gehele opleiding, het schoolgeld en de boeken. 

Wat breng jij dan mee?
Naast een voldoende gekwalificeerd basisdiploma (bijvoorbeeld VMBO, MAVO, Zorg en Welzijn diploma Helpende 2,  of een overgangsbewijs Havo 3 naar Havo 4 ) is het enige dat jij hoeft mee te brengen jouw wil en gedrevenheid om voor en met kwetsbare mensen te werken. Een forse portie humor, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en een laptop brengen je vanzelf verder naar een professionele beroepskracht. Je kunt als assistent-begeleider al beginnen met werken bij Sherpa voordat de opleiding begint. Zo kan je vast wennen en pak je je studie na een paar maanden op: zo kom je goed voorbereid op gang.  

Solliciteren doe je door je cv te mailen aan [email protected] of gebruik ons sollicitatieformulier. Nadat je jezelf aangemeld hebt, nemen we snel contact met je op voor een intakegesprek. Dan volgt een uitgekiende talententest en bieden wij jou aan bij een locatie. Past het allemaal dan kun je direct starten met werken.